Pencinta Novel

April 19, 2005

RAHSIA PERINDU






Sinopsis : RAHSIA PERINDU
Amylia bersetuju membela seorang penjenayah yang kemungkinan besar akan menghadapi hukuman mati mandatori kerana membunuh. Setelah meneliti mental anak guamannya, Amylia mendapati sesuatu yang tidak munasabah berlaku. Dia memohon perintah mahkamah untuk mendapatkan khidmat doktor psikiatri bagi melakukan psikoanalisis.

Dr. Azlan mendapati anak guaman Amylia; Leopard mengalami gangguan mental. Pada masa yang sama, usahanya membela Leopard mendapat rintangan. Amylia yang diburu ketakutan mengalami perubahan emosi. Namun begitu, dia tidak mudah mengalah walaupun nyawanya sentiasa diburu maut oleh pembunuh yang sentiasa mengintai pergerakannya.
Perjuangan tetap diteruskan juga.

Oleh kerana tidak tertahan menanggung pelbagai dugaan, suatu hari Amylia jatuh pengsan. Dan apabila dia sedar semula, segala-galanya telah berubah.

RAHSIA PERINDU penuh debaran yang menggelisahkan pembacaan anda. Sentuhan luar biasa daripada `novelis thriller no. 1 Malaysia’ ini sarat dengan kisah cinta suami isteri yang meruntun perasaan. Saspens sehingga merasakan ada `orang lain’ sedang memerhatikan anda!

Harga : RM 19.90
Halaman :576
ISBN : 983-124-184-3

Komen saya:

Suspens...kisah lawyer kes pembunuhan. Pembunuhnya pula ada 2 personaliti (seolah2 sakit jiwa). Dah kena masuk lokap, jadi si lawyer ni kena bela pembunuh ni, jadi dia panggil doktor pakar psikologi utk tengok pembunuhnya samaada layak dapat hukuman mati atau dikategori sebagai sakit jiwa.

Mula2 baca ingatkan pembunuh tu lelaki, rupanya pompuan, peh tu boleh bertukar jadi bertenaga cam lelaki... boleh kalahkan pengawal penjara masa dia tension nak keluar dari lokap. Nama samaran masa dia jadi pembunuh tu 'leopard' - harimau bintang. Jadi karakter dia banyak cam harimau. Masa dia lakukan pembunuhan tu pun dia tak sedar diri.

Dah gitu pompuan ni lak dah kahwin (nama dia masa normal Maria). Dan dapat anak.. sedih lak. Bila dia dimasukkan ke hospital rupanya dia lah lawyer kes pembunuhan tu .... konpius sikit masa bab ni... rupa2 nya semua keadaan yg dilalui oleh lawyer tu hanya halusinasi dia yg berpersonaliti lawyer kes Maria...

Rating saya: **** best!
Post a Comment