Pencinta Novel

November 21, 2006

Kemana HatimuKomen saya:

Kisah mengenai Nurul seorang gadis yang bertunang dengan Izuddin, tetapi hubungan mereka terputus ditengah jalan disebabkan usia yang tidak matang. Izuddin telah diduga dengan kehadiran Ayu, lalu memutuskan pertunangannya dengan Nurul. Sedangkan Nurul telah diterima dengan baik oleh keluarga Izuddin. Malah kedua org tua Izuddin (Pn Noraini dan En Johan) juga tidak bersetuju pada mulanya untuk memutuskan pertunangan mereka.

Nurul pasrah, lalu membawa diri, berhenti kerja dari syarikat kumpulan cemerlang dan mencari kerja lain. Ketika ditemuduga di syarikat Karim Gazzali Associates, dia telah dipanggil untuk menjawat jawatan eksekutif, walaupun dia pada mulanya memohon temuduga untuk kerani.

En Karim tuanpunya Karim Gazzali Associates, yang mengarahkan En Samsuddin mengambil Nurul bekerja dengannya, rupa-rupanya ada kena mengena dengan kisah silam En Karim, yang kehilangan isteri dan anak.

Razen, siswazah menganggur yang baru berhijrah ke Kuala Lumpur dan bekerja di Restoran Rista pula mula mengambil berat keadaan Nurul. Sementara itu, syarikat Izuddin telah ditawarkan untuk bekerjasama dengan syarikat Tengku Faeez, syarikat Citrasunyi Decorators milik Tengku Razeda...

Disinilah timbul konflik, dimana Tengku Razeda cuba menggoda Izuddin, sedangkan hati Izuddin masih pada Nurul. Tengku Razeda membuat ancaman demi ancaman pada Nurul melalui sms. Hingga lah klimaks kejadian berlaku di One Utama, pergaduhan antara Izuddin dan Razen disebabkan oleh salah faham Izuddin pada Razen yang dianggapnya ingin mengambil Nurul. En Karim datang ketika kejadian, lalu menembak sedas tembakan, menyebabkan terlerai pergaduhan...

Akhirnya, biasa lah happy ending... pertunangan disambung semula...

Rating saya: **1/2

Biasa aje... ada sedikit para yang perlu diubahsuai untuk kesedapan pembaca...
Post a Comment