Pencinta Novel

March 25, 2013

Cinta Kau dan Aku - Siti Rosmizah

Tajuk: Cinta Kau Dan Aku
Penulis: Siti Rosmizah
Bil m.s: 684
Penerbit: Alaf21
Beli online KLIK SINISinopsis Belakang Buku:


 "Apa jadi driver? Hei Risya, dah tak ada jawatan lain ke kat tempat kerja Milah tu sampaikan jawatan driver pun kau terima? Dah-dah, balik kampung aje. Tolong mak kat warung lagi bagus. Apa, kau ingat, kau tu jantan ke. Nak jadi driver," marah Mak Timah.
"Kalau saya katakan saya tak kisah untuk memperisterikan awak? Dan saya juga sebenarnya sudah mula menyukai awak, adakah awak akan berubah fikiran dan menerima saya?" soal Farish Hakimi dengan wajah serius.
"Sayang, dari hati yang tulus abang nak beritahu sayang yang abang sungguh bahagia dapat menjadi suami sayang. Abang harap, Risya boleh terima abang dalam hidup Risya. Percayalah, abang ikhlas mengambil Risya sebagai isteri abang."
Sebaik sahaja kaki Farish Hakimi hendak melangkah masuk ke balai berlepas, dia dikejutkan dengan suara yang amat dikenalinya. Suara yang sememangnya amat disayangi, suara yang menyebabkan dia ketawa, suara yang menjadikan hidupnya ceria, suara yang sentiasa berbisik manja di telinganya. Tidak, dia tidak perlu untuk mendengar suara itu lagi. Bukankah suara itu yang telah merobek hatinya? Bukankah suara itu yang telah meragut kepercayaannya?

Ringkasan dari saya:

Hati terbuai-buai naik dan turun bila baca.. apabila Risya ditinggalkan suaminya, memang sedih, Siti Rosmizah memang penulis airmata.. (Andai Itu Takdirnya)..siapa yang pernah baca Andai Itu Takdirnya, baca la Cinta Kau dan Aku.. menarik!


Post a Comment